Mrt

İstiklal Marşı'mız 100 yaşında! Evliya Çelebi'nin İzinde projesi kapsamında yapmış olduğumuz etkinliğimiz. 10 kıta 10 okul Tek Vatan!!!

Mrt

Yol Arkadaşım Kitap Proje ekibi olarak İstiklal Marşı'mızın 100. yılını coşkuyla kutladık. Hem Türkçe hem Azerice olarak çocuklarımızın seslendirdiği kıtalarla iki ülke tek yürek olduk.İstiklal Marşı'mız sonsuz olsun, Mehmet Akif Ersoy'un ruhu şad olsun.

Mrt

Telli Turna Projesi ortak ürün kapsamında Telli Turna Araştırma Ekibi sunumunu dinledik. Oldukça eğitici bir sunum oldu ve okulumuzdan öğrenciler de Türkiye'nin bir çok ilinden arkadaş ve öğretmenleriyle ekip olma ruhunu, iş birliği yapmanın değerini öğrendi.

Mrt

Telli Turna projesinin ortak ürün çalışmalarında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden biri de bu bulmaca. Eğlenceli vakit geçirerek turna kuşlarının dilini öğreniyoruz.

Şbt

Türkiye - Azerbaycan ortaklığı ile yürütülen, kuruculuğunu Türkçe Öğretmenimiz Esra Azize Şimşek'in yaptığı Yol Arkadaşım Kitap projesinin logo oylamasını öğrencimiz Irmak kazandı. Öğrencimizi yürekten kutlarız!

Şbt

Telli Turna projemizin ortak ürün etkinlikleri kapsamında akrostiş yarışması düzenledik. Son gün 15 Mart!

Şbt

Ktabımızı okuduk fakat sonunda çok hüzünlendik. Projenin farklı bir son yazma ekibi olarak sonunu yeniden tasarlıyoruz. 10 Mart 2021'de gerçekleşecek olan ortak ürün webinarımıza bekleriz.

Şbt

Evliya Çelebi'nin İzinde projesi kapsamında bilgi yarışması yaptık. Kahoot! web 0.2 aracıyla yaptığımız bilgi yarışmasında bizim öğrencilerimiz dereceye giremese de oldukça eğlendik. Her derste kullanılabilecek eğlenceli bir uygulama olan bu web 0.2 aracını tanımış olduk.

Şbt

Evliya Çelebi'nin İzinde projesi kapsamında etkinliklerimiz başladı. Başlangıç olarak hayatına dair araştırmalar yaptığımız Evliya Çelebi ile ilgili proje öğrencilerimizle bir bilgi yarışması düzenledik. Yarışmada dereceye giren ilk 3 öğrenciye ödül verilecek... Kohoot! uygulaması üzerinden gerçekleştireceğimiz yarışmanın bağlantısında tıklayıp yarışma sorularına ulaşabilirisniz.

Şbt

Telli Turna Projesinde yer alan öğrencilerimiz katıldıkları eğitim sonucu sertifikalarını aldılar. Artık interneti güvenli kullanan öğrencilerimiz bu konunun önemini çok daha iyi kavrayarak yaşanabilecek tüm risklerin farkındalar.

Şbt

Telli Turna Projesinin şubat ayı etkinliklerini genel hatlarıyla tamamadık. Güvenli İnternet eğitimimizi aldık ve öğrencilerimizle birlite projemizin afişini tasarlayarak 60 kişilik bir ekiple ortak bir ürün çıkardık. Ayrıca ritimle kodlama becerilerimizi geliştirdik. Birbirinden değerli konuklarımızı ağırladık.

Şbt

Projemizin ana temasını oluşturan Sadako'nun hüzünlü hikayesini okuduk. Japonya'ya atılan atom bombasının sonuçlarını acı şekilde gözler önüne seren bu kitapta barışın dünya üzerinde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha öğrendik. Sadako'nun yarım kalan turna kuşlarını bakalım nasıl tamamlayacağız? Kitabı okumanızı proje ekibi olarak tavsiye ediyoruz.

Şbt

Türkiye-Azerbaycan İşbirliği ile Yürütülecek Olan "YOL ARKADAŞIM KİTAP" eTwinning Projemiz

Türkiye-Azerbaycan İşbirliği ile Yürütülecek Olan

Türkiye-Azerbaycan işbirliği ile yürüttüğümüz "Yol Arkadaşım Kitap" e-twinning projemiz başladı. Türkiye'nin çeşitli illerinden oluşan beş okul ile Azerbaycan'ın Bakü şehrinden  beş okul ortaklığı ile Ocak ayında başlayıp Mayıs ayında sona erecek olan projemizin amacı; öğrencilerimizin Türkçe dersinin temel hedefleri olan okuma, yazma, dinleme, konuşma becerilerini ve kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmektir.

Bu proje ile öğrencilerimiz , grup çalışması yapma, etkili öğrenme, üst düzey düşünme, yapılandırmacı öğrenme, bireysel öğrenme, sorumluluk alma gibi becerileri kazanacaklar, Z kuşağı olarak web 2.0 araçlarını keşfedecek ve belirlenen web 2.0 araçlarını etkin şekilde kullanacaklardır.

Proje sürecinde çalışma yürütecek olan  5 Türk ve 5 Azeri okulumuza başarılar diliyoruz.

Projemizdeki Türk Ortaklarımız

1. Tekel Ortaokulu-İzmir-Çiğli/Türkiye

2. Hacı Bektaşi Veli Ortaokulu-Ankara-Sincan/Türkiye

3. Ormanlı Ortaokulu-Zonguldak/Ereğli/Türkiye

4. Düşünür Koleji-Antalya-Muratpaşa/Türkiye

5. Sinan Göksun Ortaokulu- Sapanca/Türkiye

Projemizdeki Azeri Ortaklarımız

1. Elitar Gimnaziya-Bakü/Azerbaycan

2.Bakı, Heydər Əliyev Adına Lisey- Bakü/Azerbaycan

3.Baki, 62 Nomreli Mekteb Lisey- Bakü/Azerbaycan

4.Bakı Slavyan Univ.Nəzdində Məktəb Lisey Kompleksi- Bakü/Azerbaycan

5.119 Nömrəli Tam Orta Məktəb- Bakü/Azerbaycan

Şbt

Evliya Çelebi'nin İzinde projesinin logo çalışmaları. Logolarımızı hazırlarken farklı web 0.2 araçlarından yararlandık ve bu videoda da animato video hazırlama aracını kullandık.

Evliya Çelebi'nin İzinde Projemizin tanıtımı ve ortaklarımız