RISING TEMPERATURES

Türkiye'den 7 bölgenin 7 farklı okul ile incelendiği RISING TEMPERATURES adlı eTwinning projemizde Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu olarak Ege bölgesini inceledik.

Ege bölgesinde yer alan 8 ili her bir öğrencimiz ayrı ayrı tek tek son 40 yıllık sıcaklık ortalamalarını ventusky uygulamasını kullanarak inceledi.

1980-2020 yılları arasında her 5 yıl için 1 yılın tüm aylarının 1.günü sıcaklıkları tek tek ventusky den bakılarak yazıldı ve yıllık sıcaklık ortalamaları hesaplandı. Daha sonra bu her 5 yıllık sıcaklık ortalamaları Excel çizelgeye kaydedilerek illerin 40 yıllık sıcaklık değişimi grafikleri elde edildi. Elde ettiğimiz veriler Türkiye nin son 40 yıl içerisinde özellikle 2010 yılında sıcaklık ortalamalarının yükseldiğini gözlemledik.

Küresel ısınmaya dur demek için öğrencileri, aileleri bilinçlendirmeli, gerekli tedbirleri acilen almalıyız. Çünkü yaşayacak başka Dünya yok.

Ayşe Yıldırım öğretmenimize ve proje ekibine teşekkür ederiz.

04-04-2022

Yayın: 05.04.2022 - Güncelleme: 23.10.2023 18:24 - Görüntülenme: 141